Klaar voor ITIL

Verminder stroomstoringen, verbeter de agentproductiviteit, voldoe aan SLA's en beheer de volledige levenscyclus van IT-tickets. Automatiseer ticketworkflows zodat uw IT-technici zich kunnen focussen op andere belangrijke taken.

Laat uw beschikbare IT-services aan eindgebruikers zien en geef uw IT een nieuw gezicht. Maak en publiceer uw servicecatalogus met aangepaste Service Level Agreements (SLA's) en goedkeuringen in meerdere fasen.

Classificeer, analyseer en verhelp problemen. Analyseer de hoofdoorzaak en voorkom dat incidenten zich herhalen om zo de productiviteit van uw IT-helpdesk te verbeteren.

Stroomlijn de planning, goedkeuring en implementatie met geautomatiseerde workflows. Elimineer ongeautoriseerde en mislukte wijzigingen.

 

Volg en beheer alle configuratie-items en breng hun relaties en afhankelijkheden in kaart. Analyseer visueel de impact van veranderingen en storingen om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen.

Maak projecten, beheer resources en volg de voortgang. Integreer IT-projecten met verzoeken en wijzigingen om de IT-serviceverlening als geheel te verfijnen.

Automatisering

Breid bewezen best practices van ITSM uit naar andere bedrijfsfuncties buiten IT met de servicedesk voor de onderneming. Maak en lanceer unieke servicedesk-instanties voor afdelingen als HR en finance, met hun eigen set automatische en aangepaste functies.

Bied eindgebruikers de mogelijkheid om terugkerende incidenten op te lossen met behulp van een knowledge base, zodat uw IT-helpdesk minder tickets krijgt. Verfijn uw zoekacties met trefwoorden en onderwerpen.

Bied eindgebruikers de mogelijkheid om zelf eenvoudig verzoeken aan te maken, houd ze op de hoogte van de voortgang en goedkeuringen van tickets met geautomatiseerde meldingen, en informeer het hele bedrijf in geval van een storing.

Maak SLA's om op tijd kwalitatief hoogwaardige services aan uw eindgebruikers te leveren. Met het intuïtieve SLA-beheer van ServiceDesk Plus kunt u problemen escaleren naar vier hiërarchische niveaus om te zorgen dat aan uw SLA's wordt voldaan.

Configureer bedrijfsregels om inkomende verzoeken te organiseren (via webformulieren en e-mail) en deze aan groepen te leveren, ze een status toe te wijzen en meer om uw incidenten-workflow te vereenvoudigen.

Wijs tickets automatisch toe op basis van de beschikbaarheid van technici met de functie voor automatische toewijzing. Gebruik de round robin- of load balancing-methode om te zorgen dat elk ticket in behandeling wordt genomen.

Stuur IT-technici een melding wanneer tickets worden aangemaakt of toegewezen en houd uw eindgebruikers van elke stap op de hoogte via e-mail en sms. Maak sjablonen voor e-mailmeldingen om handmatige taken te reduceren.

Verzamel feedback van eindgebruikers met de ingebouwde enquêtefunctie. Stel uw eigen vragen samen om de prestaties van uw IT-ondersteuningsteam te meten.

Genereer meer dan 150 ingebouwde, aangepaste query- en flashrapporten met betrekking tot verschillende IT-helpdeskmodules, waaronder verzoeken, problemen, wijzigingen, assets, enquêtes, contracten en aankopen.

Neem uw IT-helpdesk overal mee naartoe met de iOS- en Android-apps van ServiceDesk Plus. Verhoog de reactiesnelheid en efficiëntie van uw technici door ze in staat te stellen om overal IT-tickets te beheren.

Beheer meerdere locaties met één IT-helpdesktool. Stel voor elke locatie aangepaste workflows in, verbeter de samenwerking en krijg inzicht in en controle over uw IT op lange afstand.

Maak, bewerk of sluit tickets onderweg met vooraf gedefinieerde e-mailopdrachten. Het enige wat u hoeft te doen is een e-mail te sturen met de juiste opdrachten en de wijzigingen worden automatisch doorgevoerd.

Archiveer uw oude, ongebruikte gegevens om de prestaties van uw IT-helpdesk te verbeteren. U kunt gemakkelijk en op elk gewenst moment bij gearchiveerde gegevens komen en deze doorzoeken en exporteren.

Definieer de verschillende wegen die verzoeken kunnen nemen door aangepaste levenscycli te maken. Voer voor, tijdens en na elke transitie op voorwaarden gebaseerde acties uit.

Assetbeheer

Ontdek en onderhoud uw IT-assets met efficiënte automatische detectie. U kunt IT-assets ontdekken in Windows, Linux, Mac, AIX en Solaris, waaronder printers, routers en switches.

Ontdek, volg en beheer IT-hardware- en softwareassets op één plek. Optimaliseer het gebruik van assets, voorkom kwetsbaarheden en voldoe aan het licentiebeleid.

Krijg toegang tot systemen via het externe netwerk, ongeacht de locatie. De agent helpt u ook om op afstand verbinding te maken zodat u binnen enkele seconden de controle van een scherm kunt overnemen.

U krijgt in één enkele oplossing de mogelijkheden voor het volgen van IT-assets die u nodig hebt voor zichtbaarheid, compliance en controle van uw IT-assets. Blijf op de hoogte van het gebruik van assets om fouten te elimineren en optimaal gebruik te maken van uw softwarebudget.

Beheer alle aspecten van uw software-assets, waaronder inkoop, implementatie, onderhoud, gebruik en verwijdering. Identificeer en elimineer ongebruikte software om de IT-kosten te verlagen.

Identificeer en elimineer ongebruikte licenties, plan toekomstige softwareaankopen en zorg ervoor dat de software voldoet aan het licentiebeleid. Reduceer de kosten en risico's van te veel of te weinig licenties.

Automatiseer de interacties met leveranciers en de IT-aankopen met volledige traceerbaarheid en zichtbaarheid, houd hoofdrecords bij voor verschillende leveranciers, volg aankopen van bestelling en ontvangst tot facturering, verminder vertragingen en voorkom onnodige uitgaven.

Beheer naadloos de contracten met verschillende leveranciers. Houd IT-hardware- en softwarecontracten bij om de compliance te verbeteren, koppel assets en ontvang proactieve meldingen bij het aflopen van contracten.

Integreer systeemtools met ServiceDesk Plus om systemen effectief te beheren en problemen efficiënt op te lossen. U kunt nu eenvoudig een willekeurig aantal systemen bewaken, analyseren en beheren en zelfs gepland onderhoud uitvoeren.

Beheer al uw geleende assets op één plek en houd bij wanneer assets moeten worden geretourneerd.

Systeemeigen integraties

Voer moeiteloos beheertaken voor desktops en mobiele apparaten uit, zoals patchbeheer, profielbeheer en bediening op afstand, rechtstreeks vanuit ServiceDesk Plus.

Breid de ticketing-mogelijkheden van uw IT-helpdesk uit met activiteiten op het gebied van AD-gebruikersbeheer en het resetten van gebruikerswachtwoorden.

Converteer netwerkwaarschuwingen in OpManager automatisch naar tickets en breng technici op de hoogte van eventuele netwerkstoringen of waarschuwingscondities.

Bied gebruikers de mogelijkheid om veilig wachtwoord-resets uit te voeren of accounts te ontgrendelen zonder de hulp van technici, door integratie met ADSelfService Plus.

Analyseer visueel de prestaties van uw servicedesk via live dashboards of zoom in op specifieke statistieken voor data-gestuurde besluitvorming.

Wanneer u ServiceDesk Plus integreert met Applications Manager kunt u uw IT-technici op de hoogte houden van app- en serverafwijkingen door waarschuwingen te converteren naar tickets.

Zorg dat u altijd aan de voorschriften voldoet met strikte authenticatieprocessen wanneer u veilige externe sessies vanaf uw servicedesk lanceert, dankzij de integratie met Password Manager Pro.

Verbeter de responstijden en verhoog de tevredenheid van eindgebruikers met Zia, de virtuele, sprekende ondersteuningsagent voor uw IT-servicedesk.

Integratie met Office 365 (cloud)

Gebruik de actieknoppen in uw e-mailberichten om te reageren op supporttickets in uw Outlook- of Office 365-postvak.

Breng uw helpdesk naar uw Outlook- of Office 365-postvak en voer helpdeskactiviteiten uit zonder zelfs uw helpdeskportaal te openen.

 
Office 365-agenda

Zet automatisch items in de Office 365-agenda op basis van herinneringen in ServiceDesk Plus, synchroniseer herinneringen en wijs in Microsoft Office 365-agenda's dagen toe aan ServiceDesk Plus.

Meer informatie

Laten we samen de ondersteuning sneller en eenvoudiger maken