Auditrapporten naleving

Eventlog Video

Naleving is een van de grootste uitdagingen waar organisaties vandaag de dag voor staan. Het opvolgen van beleid betreffende controle van regelnaleving is een vereiste voor elke organisatie. Gevoelige bedrijfsgegevens lopen altijd gevaar; daarom is het een vereiste geworden om gevoelige informatie te beveiligen door het instellen van processen van netwerkbeveiliging en het voldoen aan de richtlijnen van regelgevingsinstanties. Het is voor organisaties van essentieel belang om rekening te houden met controlerichtlijnen voor naleving van regelgeving om hoge boetes te voorkomen.

 • Just ... days left! Are you ready for the GDPR
 • Get to know about the challenges and impacts of the all new GDPR

Om te voldoen aan nalevingsvereisten zijn organisaties vereist om proactieve maatregelen te nemen voor het instellen van netwerkbeveiligingsprocessen voor het detecteren van netwerkafwijkingen, aanvallen en andere kwetsbaarheden die schade kunnen berokkenen aan de gevoelige informatie van het bedrijf. Organisaties moeten voldoen aan de vereisten van de nalevingsauditor door het produceren van de bijbehorende nalevingsrapporten om zo aan te tonen dat hun beveiligingsmaatregelen hun netwerk beschermen zodat het niet in gevaar komt. Regelgevingsinstanties vereisen tevens dat organisaties logboekgegevens, van hun netwerkapparaten en toepassingen, voor lange perioden bewaren, waarbij het voor de auditors mogelijk is om beveiligingsincidenten te verifiëren door het controleren van de audittrails van de logboekgegevens.

Vereenvoudig IT-naleving en regelgevingscontrole met EventLog Analyzer

Met EventLog Analyzer kunnen beheerders een beter inzicht krijgen in veiligheidsbedreigingen en voldoen aan wettelijke vereisten door het monitoren en analyseren van logboekgegevens van alle netwerkapparaten en toepassingen. Met deze software voor nalevingsrapportage kunt u vooraf gedefinieerde/ingeblikte nalevingsrapporten genereren, zoals FISMA, GLBA, SOX, HIPAA, ISO 27001 enz. door het verzamelen, analyseren en archiveren van Windows-gebeurtenislogboeken en syslogs ontvangen van uw netwerkinfrastructuur. EventLog Analyzer genereert nalevingsrapporten eenvoudig door het monitoren van uw netwerk en gevoelige gegevens in real-time. De oplossing helpt organisaties bij het behouden/archiveren van logboekgegevens voor een aangepaste tijdsperiode. Het archiveren van logboekgegevens voor flexibele tijdsperioden helpt beheerders bij het uitvoeren van forensische analyses op de gearchiveerde logboeken om te voldoen aan vereisten van nalevingscontrole, onderzoeken van gegevensdiefstal en volgen van de indringers in het netwerk.

EventLog Analyzer | Voordelen van nalevingsrapportage

 • Gebruiksklare nalevingsrapporten voor PCI DSS , FISMA, GLBA, SOX, HIPAA, ISO 27001& meer.
 • Nalevingsrapporten voor zowel Windows-gebeurtenislogboek als Linux/Unix Syslogs.
 • Genereer nalevingsrapporten vanaf een gecentraliseerde locatie.
 • Krijg nalevingsrapporten in meerdere rapportformaten - HTML, PDF of CSV
 • Plan het periodiek uitvoeren van de nalevingsrapporten, en laat ze per e-mail versturen naar meerdere beheerders.

Out Of The Box Compliance Audit Reports - SOX, HIPAA, GLBA, PCI DSS and FISMA

 

Nalevingsrapporten voor PCI DSS, FISMA, ISO 27001, HIPAA, SOX en GLBA

PCI DSS | Betaalkaartensector - Nalevingsrapport gegevensbeveiligingsnormen

PCI DSS Compliance Audit Reports

Als uw organisatie creditcardgegevens bewaart, verzendt of verwerkt, dan moet u voldoen aan PCI DSS (Payment Card Industry - Data Security Standards).

De Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) werd gecreëerd als antwoord op de toenemende bedreiging van persoonlijke gegevens van creditcardhouders. Dit omvat diefstal van kaartgegevens vanuit binnen de organisatie die dit behandelt, of door externe brute kracht. Naleving met PCI-DSS is verplicht voor alle organisaties die creditcards, betaalkaarten en pinpassen behandelen, als gedefinieerd door de PCI Security Standards Council, wat industriële grootmachten omvat zoals Visa, Master Card en American Express.

Nalevingsrapport FISMA | Federal Information Security Management Act

FISMA Compliance Audit Reports

Alle overheidsinstanties, overheidsaannemers en organisaties die gegevens behandelen en uitwisselen met overheidssystemen, moeten de FISMA-nalevingsrichtlijnen volgen. Organisaties moeten auditrecords van alle beveiligingsgebeurtenissen monitoren, bewaren en onderhouden volgens FISMA (Federal Information Security Management Act).

De doelstelling van FISMA-naleving is het zorgen dat federale overheidsdiensten en instanties zich houden aan maatregelen voor het beperken van de beveiligingsrisico’s voor kritieke gegevens.

SOX | Sarbanes Oxley-nalevingsrapport

SOX Compliance Audit Reports

De SOX (Sarbanes Oxley)-wetgeving vereist dat bedrijven processen en controles implementeren voor het beschermen van financiële gegevens. Alle bedrijven moeten het SOX-rapport produceren dat de auditors gedetailleerd aangeeft hoe gegevensbeveiliging intern wordt behandeld.

 

Nalevingsrapport HIPAA | Health Insurance Portability and Accountability Act

HIPAA Compliance Audit Reports

De Health Insurance Portability And Accountability Act (HIPAA)-verordening is van invloed op organisaties in de gezondheidszorg die gezondheidsgegevens van patiënten elektronisch uitwisselen. HIPAA-regelgeving werd ingesteld voor het beschermen van de integriteit en beveiliging van gezondheidsinformatie, inclusief bescherming tegen onbevoegd gebruik of onthulling van de vertrouwelijke informatie.

HIPAA verklaart dat een proces van beveiligingsbeheer moet bestaan voor het bieden van bescherming tegen “gepoogde of succesvolle onbevoegde toegang, gebruik, onthulling, wijziging of interferentie met systeembewerkingen”. Wanneer inbreuk op medische gegevens plaatsvindt, schaden serviceproviders in de gezondheidszorg hun merkwaarde en betalen uiteindelijk een forse geldboete.

Nalevingsrapport GLBA | Gramm-Leach-Bliley Act

GLBA Compliance Audit Reports

The Gramm-Leach-Bliley Act (GLBA) staat erop dat elke financiële instelling beleid en processen zou moeten hebben voor het beschermen van "niet-openbare persoonlijke gegevens" tegen bedreigingen.

Het is noodzakelijk dat een proces van beveiligingsbeheer bestaat voor het bieden van bescherming tegen gepoogde of succesvolle onbevoegde toegang, gebruik, onthulling, wijziging of interferentie van klantrecords. Met andere woorden, in staat zijn om gepoogde of succesvolle toegang tot systemen en toepassingen die gevoelige klantinformatie bevatten, te monitoren, rapporteren en melden.

ISO 27001 | Information Security Management System (ISMS)-naleving

ISO 27001 | Information Security Management System (ISMS) Compliance

ISO 27001 is de internationale norm voor het beveiligen van uw informatiemiddelen tegen bedreigingen. Het is de bekendste norm die exacte vereisten beidt voor een holistisch beheer van informatiebeveiliging.

 

Functie met toegevoegde waarde voor het aanmaken van rapporten voor nieuwe naleving en het aanpassen van nalevingsrapporten

Rapport aanmaken voor nieuwe naleving

EventLog Analyzer biedt een functie voor het aanmaken van rapporten voor nieuwe controlenaleving.

Aangepaste nalevingsrapporten

Met EventLog Analyzer kunt u de bestaande nalevingsrapporten aanpassen.

Andere functies

SIEM

EventLog Analyzer biedt logboekbeheer, monitoring van bestandsintegriteit en mogelijkheden voor realtime logboekcorrelatie vanuit een enkele console voor het voldoen aan vereisten voor SIEM, het beveiligen tegen beveiligingsaanvallen en het voorkomen van gegevensmisbruik.

Logboekanalyse van toepassingen

Analyse van applicationlogboeken van IIS en Apache webservers, Oracle en MS SQL databases, DHCP Windows en Linux applicaties, etc. Beperking van applicatiebeveiligingsaanvallen met behulp van rapporten en waarschuwingen in real-time.

Monitoring bevoorrechte gebruikers

Het monitoren en bijhouden van activiteiten van bevoegde gebruikers voor PUMA-vereisten. Kant-en-klare rapporten over essentiële activiteiten zoals, mislukte aanmeldingen, reden voor mislukte aanmelding, etc.

Monitoring Windows-gebeurtenislogboeken

Analyse van gebeurtenislogboekgegevens voor het detecteren van beveiligingsgebeurtenissen, zoals wijzigingen van map/bestand, registerwijzigingen, etc. Vooraf gedefinieerde rapporten met gedetailleerde gegevens voor onderzoek naar aanvallen als DDoS, Flood, Syn en Spoof.

Monitoring Active Directory-logboeken

Monitoring van alle soorten logboeken in Active Directory. Foutincidenten kunnen realtime bijgehouden worden en u kunt aangepaste rapporten maken voor het monitoren van Active Directory-gebeurtenissen die voor u van belang zijn.

Analyse van forensisch onderzoek van logboeken

Diepgaande forensische analyse voor het achterhalen van aanvallen en identificeren van de hoofdoorzaak van incidenten. De zoekquery's kunnen worden opgeslagen als waarschuwingsprofiel voor toekomstige bedreigingen.

Nieuwe functies nodig? Laat het ons weten
Als u geïnteresseerd bent in andere functies van EventLog Analyzer, horen wij het graag. Klik hier om door te gaan

Wat onze klant spreekt
 • Credit Union of Denver has been using EventLog Analyzer for more than four years for our internal user activity monitoring. EventLog Analyzer provides great value as a network forensic tool and for regulatory due diligence. This product can rapidly be scaled to meet our dynamic business needs.
   
  Benjamin Shumaker
  Vice President of IT / ISO
  Credit Union of Denver
 • The best thing, I like about the application, is the well structured GUI and the automated reports. This is a great help for network engineers to monitor all the devices in a single dashboard. The canned reports are a clever piece of work.
   
  Joseph Graziano, MCSE CCA VCP
  Senior Network Engineer
  Citadel
 • EventLog Analyzer has been a good event log reporting and alerting solution for our information technology needs. It minimizes the amount of time we spent on filtering through event logs and provides almost near real-time notification of administratively defined alerts.
   
  Joseph E. Veretto
  Operations Review Specialist
  Office of Information System
  Florida Department of Transportation
 • I love the alerts feature of the product. We are able to send immediate alerts based on pretty much anything we can think of. We send alerts when certain accounts login, or when groups are changed, etc. That has been very helpful. Also the automatic archive of the log files has been very helpful and has taken the worry out of keeping old logs. The “Ask Me” function is very nice as well. It is great to have some natural language queries built in where you can just click a button and get an answer.
   
  Jim Earnshaw
  Senior Computer Specialist
  Department of Chemistry
  University of Washington
 • Windows Event logs and device Syslogs are a real time synopsis of what is happening on a computer or network. EventLog Analyzer is an economical, functional and easy-to-utilize tool that allows me to know what is going on in the network by pushing alerts and reports, both in real time and scheduled. It is a premium software Intrusion Detection System application.
   
  Jim Lloyd
  Information Systems Manager
  First Mountain Bank

EventLog Analyzer Trusted By