Gebruik van sterke wachtwoorden verzekeren

Afdwingen wachtwoordbeleid

Cyberaanvallen komen steeds meer voor en zijn moeilijk af te weren. Hackers proberen onvermoeibaar om veelgebruikte zwakke wachtwoorden uit te buiten. Daarom moeten bedrijven zich beschermen in dit eindeloze kat-en-muisspel. Maar wat als u zwakke wachtwoorden gewoon zou kunnen vermijden? Aangezien elke deuk in de cyberbeveiliging negatieve gevolgen kan hebben, is het essentieel om een beleid voor sterke wachtwoorden te implementeren. De systeemeigen Active Directory-omgeving biedt op dit gebied niet veel opties.

De uitvoering van een wachtwoordbeleid door ADSelfService Plus pakt dit probleem doeltreffend aan doordat u een persoonlijk wachtwoordbeleid kunt implementeren. Deze zorgt ervoor dat Windows Active Directory-wachtwoorden niet kunnen worden gehackt en verzekert zo de veiligheid van uw bedrijf.

Complexiteitseisen van wachtwoordbeleid

Zorg ervoor dat uw persoonlijke wachtwoordbeleid efficiënt is door op te leggen dat wachtwoorden een of meer van het volgende moeten bevatten:

  • Een minimale lengte
  • Hoofdletters en kleine letters
  • Een letter op de eerste plaats
  • Speciale tekens
  • Cijfers
  • Geen woorden uit het woordenboek, woorden uit de blacklist of patronen die makkelijk te achterhalen zijn

Implementeer striktere of soepelere eisen naargelang uw omgeving. Bovendien kunt u het aantal complexiteitseisen instellen waaraan het wachtwoord van de gebruiker moet voldoen wanneer die er een instelt.

Eenvoudige naleving van beleid

Geef de beleidseisen weer op de pagina’s voor het opnieuw instellen en wijzigen van wachtwoorden om te verzekeren dat de gebruikers op de hoogte zijn van de regels. Wachtwoorden die niet aan de beleidseisen voldoen, worden geweigerd.

Mobile password policy enforcer overview

Desktop password policy enforcer

Universele uitvoering

Voer uw beleid voor het opnieuw instellen van wachtwoorden uit vanaf het GINA- of CP-scherm (Ctrl+Alt+Del) en tijdens het opnieuw instellen van wachtwoorden voor ADUC (Active Directory Users and Computers).

Password policy enforcer GINA/CP

Granulaire wachtwoordbeleidslijnen

Stel naast het wachtwoordbeleid voor het domein ook een afzonderlijk wachtwoordbeleid in voor zowel OU’s als groepen, Dankzij deze flexibiliteit kunt u een strikt wachtwoordbeleid instellen voor gemachtigde gebruikers met toegang tot gevoelige gegevens en een minder strikt beleid voor gebruikers zonder zulke toegang.

Betere beveiliging zonder concessies aan productiviteit

U hoeft zich geen zorgen te maken dat een strikt wachtwoordbeleid gaat leiden tot een hoger aantal helpdesktickets voor het opnieuw instellen van wachtwoorden ADSelfService Plus biedt immers selfservice-functies voor wachtwoorden waarmee gebruikers zelf hun wachtwoord opnieuw kunnen instellen zonder hulp van de helpdesk ADSelfService Plus verzekert dat een strikt wachtwoordbeleid niet schadelijk is voor de productiviteit van uw medewerkers of IT-helpdesk.

Password Expiry Notifier

Hoogtepunten

Self-service voor wachtwoorden

Bespaar Active Directory-gebruikers lange wachttijden bij bellen met helpdesks door ze zelf het wachtwoord opnieuw te laten instellen/account te laten ontgrendelen. Probleemloos wachtwoord veranderen voor gebruikers van Active Directory met ADSelfService Plus ‘Wachtwoord wijzigen’-console.

Eén identiteit met eenmalige aanmelding

Krijg naadloze toegang tot meer dan 100 cloud-toepassingen met één klik. Met eenmalige aanmelding voor bedrijven hebben gebruikers toegang tot al hun cloud-toepassingen met hun Active Directory-aanmeldgegevens. Dankzij ADSelfService Plus!

Melding verlopen wachtwoord/account

Maak Active Directory-gebruikers bekend dat hun wachtwoord/account binnenkort afloopt door ze deze afloopmeldingen voor wachtwoord/account te e-mailen.

Wachtwoordsynchronisatie

Synchroniseer wijzigingen aan Windows Active Directory-gebruikerswachtwoord/account automatisch over meerdere systemen, inclusief Office 365, G Suite, IBM iSeries en meer.

Afdwingen wachtwoordbeleid

Zorg voor sterke gebruikerswachtwoorden die verschillende bedreigingen van hackers kunnen weerstaan met ADSelfService Plus door Active Directory-gebruikers te dwingen to voldoen aan wachtwoorden die naleving volgen via weergeven vereisten voor complexiteit voor wachtwoorden.

Zelf lijst bijwerken en Zakelijk zoeken

Portaal waarmee Active Directory-gebruikers hun meest recente gegevens bijwerken en een snelle zoekvoorziening voor het verkennen van informatie over collega’s door het gebruik van zoeksleutels, zoals contactnummer, van de persoon die wordt gezocht.

ADSelfService Plus vertrouwd door