Integratie van Office 365 en Azure Active Directory

ADSelfService Plus is een eenvoudig te implementeren oplossing via self-service op internet voor wachtwoordbeheer voor Windows Active Directory. Het biedt ook self-service voor wachtwoorden voor gebruikers van Windows Azure en Office 365, waardoor het een uitgebreide oplossing voor wachtwoordbeheer is voor bedrijven die de server- en clouddiensten van Microsoft Windows gebruiken.

Met ADSelfService Plus kunnen eindgebruikers hun verloren Office 365- en Windows Azure-wachtwoorden zelf opnieuw instellen zonder hulp van de helpdesk. Gebruikers die via self-service een wachtwoord aanvragen, moeten een reeks vooraf gedefinieerde beveiligingsvragen beantwoorden en/of een op pincode gebaseerde verificatie per sms/e-mail doorlopen. Hierdoor blijft het wachtwoordherstelproces zeer veilig.

Hoe kan ik Office 365/Azure integreren met Active Directory voor wachtwoordsynchronisatie?

ADSelfService Plus is niet alleen selfservice voor wachtwoorden. Het kan ook worden geconfigureerd om Windows Active Directory-wachtwoorden automatisch te synchroniseren met die van Windows Azure en Office 365. Door AD te integreren met Office 365, maakt ADSelfService Plus het gebruikers gemakkelijker om zich aan te melden bij hun Windows Azure- en Office 365-accounts met hun lokale wachtwoord zonder de hulp van een echt kader voor enkelvoudige aanmelding (Single Sign On, SSO).

Het dient als geweldig alternatief voor bedrijven die niet de extra complexiteit van het instellen van Directory Sync willen, wat een aantal belangrijke opties mist, zoals configuratie op basis van OE (alleen wachtwoordsynchronisatie instellen voor gebruikers die onder geselecteerde OE's vallen). Bekijk het integreren van Office 365 met ADSelfService Plus voor het instellen van wachtwoordsynchronisatie tussen Office 365 / Azure en Windows Active Directory.

Eén algemeen wachtwoordbeleid voor hybride IT-omgevingen

ADSelfService Plus inzetten voor wachtwoordbeheer heeft nog een ander verborgen voordeel. Alle wachtwoordwijzigingen die via ADSelfService Plus plaatsvinden, worden getoetst aan het wachtwoordbeleid van het Windows Active Directory-domein. Als alternatief kunt u uw eigen aangepaste wachtwoordbeleid instellen, dat past bij de wachtwoordvereisten van verschillende systemen in uw organisaties.

ADSelfService Plus ondersteunt ook self-service voor wachtwoorden voor Salesforce, Google Apps, Zoho, IBM i/AS400, HP UX, Oracle Database en meer.

Voordelen van wachtwoordsynchronisatie van Office 365 met Active Directory

  • Een veilige, robuuste, voordelige en uniforme oplossing voor individuele identiteiten in een handomdraai implementeren
  • De grootste stroom aan oproepen naar de helpdesk te reduceren en de werklast van IT-beheerders te verlagen zodat die zich op andere belangrijke taken kunnen concentreren
  • Zorg ervoor dat de wachtwoorden van gebruikers voor Office 365 en Windows Azure-account periodiek worden gewijzigd tijdens een periode die door u als veilig wordt beschouwd
  • Het leven van eindgebruikers te vereenvoudigen doordat ze niet langer een groot aantal wachtwoorden hoeven te onthouden

ADSelfService Plus vertrouwd door