Netwerkconfiguratie en verandermanagement (NCCM)

Door de toename van zakelijke behoeften, vinden veel configuratiewijzigingen dagelijks plaats. Een netwerkbeheerder kan die wijzigingen handmatig uitvoeren, maar de kans is groot dat dit leidt tot fouten en daardoor tot foutieve configuraties. Een gebrekkige configuratie is vatbaar voor kwetsbaarheden die zelfs een netwerkstoring kunnen veroorzaken. Network Configuration Manager is speciaal ontwikkeld voor dat doel en helpt bij volledige netwerkconfiguratie en verandermanagement (NCCM).

Netwerkconfiguratie en verandermanagement (NCCM)

Hoe kunt u netwerkstoringen verhelpen met configuratieback-ups?

De eerste stap bij het oplossen van een netwerkstoring is om een configuratie van een netwerkapparaat terug te zetten. Dat doet u door een back-upconfiguratiebestand te uploaden. Daarmee reduceert u de hersteltijd van netwerkapparaten wanneer er een storing optreedt. Een back-up is ook handig om netwerkconfiguraties van verschillende apparaten met elkaar te vergelijken. Dat kunt u doen met de geautomatiseerde configuratieback-ups van Network Configuration Manager.

Network Configuration Manager stelt gebruikers in staat het volgende te doen:

 • Automatisch een back-up maken wanneer er een wijziging wordt aangebracht in een configuratie.
 • Back-ups van configuraties plannen voor taken waarvoor frequente back-uphandelingen zijn vereist.
 • Onmiddellijk een back-up maken van configuraties van apparaten/apparaatgroepen met één klik.

Back-up van netwerkconfiguratie

Hoe voorkomt u gegevensmisbruik met RBAC (Role Based Access Control)?

In netwerkomgevingen met uit duizenden apparaten en een groot aantal netwerkbeheerders, is het moeilijk om bij te houden wie er een wijziging aanbrengt. U hebt NCCM-software nodig om u daarbij te helpen. Met de functies voor netwerkconfiguratie en verandermanagement (of wijzigingsbeheer) van Network Configuration Manager beschikt u hiervoor over een ideale oplossing via RBAC (Role-Based Access Control: toegangsbeheer op basis van rollen).

Network Configuration Manager voorkomt gegevensmisbruik met behulp van toegangsbeheer:

 • Beheerder: toegang tot alle apparaten / toestemming om wijzigingen aan te brengen.
 • Beperkte beheerder (hoofdgebruiker): toegang tot specifieke netwerkapparaten / toestemming om wijzigingen op specifieke netwerkapparaten aan te brengen; geen toestemming om andere apparaten toe te voegen of te verwijderen.
 • Operator: heeft beperkte toegang tot apparaten en moet wachten op de goedkeuring van een hoofdgebruiker of de beheerder om uploads uit te voeren of wijzigingen aan te brengen aan het apparaat.

Daardoor heeft de beheerder de controle over de wijzigingen in het netwerk en is configuratie- en verandermanagement eenvoudig bereikbaar. Er kan ook een rapport worden gegenereerd van alle wijzigingen die zijn aangebracht door verschillende gebruikers.

Netwerkconfiguratie Gebruikersbeheer

Hoe kunt u wijzigingen bijhouden in netwerkconfiguraties?

Verandermanagement (wijzigingsbeheer) is tegenwoordig cruciaal in IT-bedrijven, omdat gegevens vaak worden gewijzigd omdat zakelijke behoeften toenemen. Het is lastig om alle veranderingen in een organisatie handmatig bij te houden, omdat er zoveel netwerkapparaten en configuratiebestanden zijn. Met een NCCM-tool kunt u wijzigingen eenvoudig beheren en bijhouden. Network Configuration Manager helpt u met het realtime bijhouden van alle wijzigingen met behulp van verandermanagement.

Voordelen van verandermanagement voor netwerken:

 • U krijgt onmiddellijk een wijzigingsmelding over wie de verandering heeft aangebracht.
 • U krijgt de datum en tijd door waarop de wijziging is aangebracht.
 • Er wordt automatisch een configuratieback-up gemaakt nadat de wijzigingen zijn opgeslagen.

Netwerkveranderingsbeheer

Hoe krijg ik onmiddellijk een melding wanneer er een configuratiewijziging is aangebracht?

Bij het beheren van configuraties is het noodzakelijk om elke aangebrachte wijziging onder de loep te nemen. Wanneer een foutieve configuratiewijziging onopgemerkt blijft, kan dat leiden tot downtime van een apparaat en het kan invloed hebben op de netwerkprestaties. U kunt dit voorkomen door gebruik te maken van de meldingsoptie voor wijzigingen in Network Configuration Manager.

Network Configuration Manager verstuurt meldingen via:

 • E-mail
 • SNMP-traps
 • Systeemlogberichten
 • Probleemtickets

Als u op kwetsbare apparaten zoals hoofdrouters of firewalls ongewenste wijzigingen opmerkt, kunt u teruggrijpen op een vorige versie of naar de basisversie.

Netwerkconfiguratiebeheermelding

Klantbeoordelingen

Network Configuration Manager
Andere bedrijven zijn tevreden over Network Configuration Manager
- Rob Calhoun, W.C. Bradley Company
"Wij zijn heel tevreden met Network Configuration Manager. Hun technische ondersteuning is uitstekend. Ze hebben nog meer gedaan dan ik had verwacht. Ik zou dit product zeker aanbevelen aan iedereen die de configuratiebestanden voor al zijn apparaten goed wil beheren. "
Network Configuration Manager
Andere bedrijven zijn tevreden over Network Configuration Manager
- Larry Ware, Federal Signal Global Network Boffin
"ManageEngine Network Configuration Manager is een zeer geslaagde tool gebleken voor Federal Signal, Inc. om apparatuur van meerdere leveranciers op verschillende geografische locaties te beheren. Het stelt ons ook in staat om op effectieve wijze configuraties van externe apparaten te beheren en wijzigingsbeheer voor netwerkinfrastructuur te implementeren. "
Network Configuration Manager
Andere bedrijven zijn tevreden over Network Configuration Manager
- Kevin Spies, Manager of Network Operations, Lightyear Network Solutions, LLC
"Network Configuration Manager is een zeer krachtige tool voor configuratiebeheer. Network Configuration Manager heeft ons veel tijd bespaard bij het oplossen van problemen, omdat we weten dat we onmiddellijk de geschiedenis van aangebrachte wijzigingen erbij kunnen pakken en zo nodig de actieve configuratie kunnen vervangen door de laatste goed werkende configuratie. Als je je op dit moment afvraagt hoe je configuratiewijzigingen moet beheren, kies dan Network Configuration Manager."
Network Configuration Manager
Andere bedrijven zijn tevreden over Network Configuration Manager
- Neil C. Perry, IT-beheerder, Stoops Freightliner-Quality Trailer, Inc
"Network Configuration Manager heeft ons veel tijd bespaard met het uitrollen van configuratiewijzigingen voor talloze netwerkapparaten. Dat ging in minuten in plaats van uren of zelfs dagen. Door de geautomatiseerde benadering tot back-ups kunnen we 's nachts met een gerust hart gaan slapen in de wetenschap dat onze apparaten altijd zijn voorzien van de recentste configuraties. De webinterface geeft je snel een gebruiksvriendelijk overzicht van de status van je apparaten en laat zien welke apparaten geback-upt zijn, welke niet, welke opstart-/uitvoeringsconflicten hebben, enzovoort. Op de markt biedt NCM verreweg de meeste waar voor zijn geld. Het is een absolute must voor netwerkbeheerders van bedrijven, ongeacht hoe groot ze zijn."
 
 

Casestudy's: Network Configuration Manager

Network Configuration Manager

Network Configuration Manager – Casestudy - Bedrijfscontinuïteit voor telecomprovider

Sector: bedrijfsleven

In dit tijdperk zijn telecomservices zoals telefonie en internettoegang basisvoorzieningen, zowel voor bedrijven als voor consumenten om met elkaar in contact te komen. Om te zorgen voor tevreden klanten moeten providers die deze services leveren, zorgen voor ononderbroken toegang en hoogwaardige services, en tegelijkertijd de efficiency en winst maximaliseren voor hun klanten.

Network Configuration Manager

Network Configuration Manager helpt de netwerkinfrastructuur van Princeton University in topconditie te houden

Sector: bedrijfsleven

Princeton University, een van de beste onderzoeksinstituten van Amerika, maakt gebruik van ManageEngine Network Configuration Manager om het netwerkconfiguratiebeheer te automatiseren en de netwerkinfrastructuur te onderhouden.

Network Configuration Manager

ManageEngine Network Configuration Manager helpt toonaangevende IT-provider voor retailers netwerkappaatconfiguraties centraal te beheren

Sector: bedrijfsleven

Bovertis B.V, een toonaangevende provider van IT-oplossingen/-ondersteuning in Nederland, maakt gebruik van Network Configuration Manager om de gehele levenscyclus van apparaatconfiguratiebeheer te automatiseren. Daarmee bespaart het bedrijf tijd en resources, en verbetert het de productiviteit.