Office 365-licentiebeheer

Als Office 365-beheerder vormt het beheren van de Office 365-licenties van uw gebruikers—toewijzen van de juiste Office 365-licenties voor nieuwe medewerkers, vrijmaken van Office 365-licenties wanneer medewerkers de organisatie verlaten, en opnieuw toewijzen van de vrijgemaakte licenties aan andere gebruikers—een belangrijk deel van uw dagelijkse activiteiten. Office 365-licentiebeheer is van essentieel belang om te zorgen dat het optimale aantal licenties beschikbaar is in de organisatie en dat u geen geld betaalt voor het kopen van meer licenties dan u feitelijk nodig hebt.

Licenties eenvoudig beheren met ADManager Plus

ADManager Plus is een webhulpprogramma waarmee u de Office 365-licenties van uw gebruikers eenvoudig kunt beheren zonder het schrijven van PowerShell-scripts, zoals u kunt zien in Afbeelding 1. U kunt deze licenties individueel of in bulk beheren met slechts een paar klikken.

  • Office 365-licenties toevoegen: Wijs nieuwe Office 365-licenties toe voor individuele of meerdere gebruikers door het selecteren van de gewenste licenties onder alle geconfigureerde licentie-abonnementen.
  • Office 365-licenties vervangen: Wijzig de Office 365-licenties van uw gebruikers met een enkele klik door eenvoudigweg het selecteren van de licentie die hun vorige licenties zou moeten vervangen.
  • Office 365-licenties verwijderen: Verwijder specifieke of alle Office 365-licenties toegewezen aan gebruikers in een snelle actie. U kunt tevens automatisch de Office 365-licenties verwijderen die zijn toegewezen aan gebruikers, op het gewenste moment.

Gebruikers specificeren met CSV-import en zoekopties

  • Selecteer de gewenste gebruikers uit de weergegeven lijst of gebruik de zoekoptie voor het eenvoudig vinden van specifieke gebruikers door het intypen van hun weergavenaam, voornaamste gebruikersnaam of locatie.
  • Gebruik de optie CSV import voor een CSV-bestand dat de object-ID’s of voornaamste gebruikersnamen van de gewenste gebruikers bevat.

Over ADManager Plus

Naast het beheren van Office 365-licenties kunt u met ADManager Plus ook gebruikers aanmaken in Office 365. Het biedt de capaciteiten om Office 365-accounts aan te maken voor bestaande Active Directory (AD)-gebruikers of het tegelijkertijd aanmaken van gebruikers over AD en Office 365. Het biedt tevens vooraf gedefinieerde rapportage waarmee u direct toegang hebt tot belangrijke informatie over uw Office 365-omgeving.

ADManager Plus is een allesomvattende oplossing die AD, Office 365, Exchange Server, G Suite en Lync/Skype for Business beheert. Krijg nu een gratis download voor 30 dagen voor het verkennen van alle functies uit de eerste hand!

Ze vertrouwen ons