Beheer van Active Directory-groepsbeleid

Groepsbeleid in Active Directory (AD) helpt IT-beheerders bij het snel beheren van AD-gebruikers, computers en groepen. Van oudsher moesten beheerders vertrouwen op hulpprogramma’s voor beheer van groepsbeleid, zoals de Group Policy Management Console (GPMC) en Active Directory Users and Computers (ADUC) voor Active Directory en beheer van groepsbeleid. Beheren van groepsbeleid met gebruik van alleen de eigen hulpprogramma’s voor beheer van AD-groepsbeleid en PowerShell kan saai en tijdrovend zijn.

ADManager Plus is een webhulpprogramma voor beheer en rapportage van Active Directory dat helpt bij het beheren van Group Policy Objects (GPO’s) voor meerdere domeinen met slechts een paar klikken. Het biedt tevens vooraf gemaakte GPO-rapporten die snel GPO-gerelateerde informatie ophalen.

Beheer elk aspect van Windows Active Directory-groepsbeleid eenvoudig met gebruik van ADManager Plus voor:

  • Een GPO aanmaken en het meteen koppelen aan enige container
  • GPO’s of individuele configuratie-instellingen inschakelen of uitschakelen (configuraties gebruiker/computer)
  • GPO’s in bulk verwijderen
  • GPO-koppelingen aanmaken
  • GPO-koppelingen inschakelen of uitschakelen of verwijderen
  • GPO’s afdwingen of de afdwinging ervan verwijderen
  • Blokkeren of deblokkeren van GPO-overname voor elk domein of organisatie-eenheid (OU) in bulk

GPO’s en GPO-koppelingen aanmaken

Create GPOs

Maak Group Policy Objects aan en koppel ze tevens onmiddellijk met meerdere OU’s, domeinen, sites met een enkele actie, met een ingrijpende minimalisatie van de vereiste tijd en inspanning voor het uitvoeren van dezelfde taken met gebruik van eigen bewerkingsprogramma voor Active Directory-groepsbeleid, zoals de Group Policy Management Console (GPMC). Met ADManager Plus kunt u juiste GPO’s koppelen aan relevante containers wanneer dat nodig is. U kunt tevens bestaande GPO-koppelingen van domeinen of sites kopiëren terwijl u nieuwe GPO-koppelingen aanmaakt.

GPO’s en GPO-koppelingen beheren

Selecteer meerdere GPO’s en GPO-koppelingen van elk knooppunt en voer de volgende beheersacties van groepsbeleid direct uit.

Manage GPOs
Manage GPO links
 

GPO’s bewerken

Edit GPO settings

Identificeer de instellingen van de beheerssjablonen van gebruiker- en computerconfiguratie verbonden aan de desbetreffende Group Policy Objects met gebruik van de instellingen voor snel zoeken en GPO bewerken in Active Directory.

GPO's inschakelen of GPO's uitschakelen

U kunt GPO’s volledig of gedeeltelijk inschakelen of uitschakelen, dat wil zeggen alleen de instellingen voor gebruiker- of computerconfiguratie.

Met deze functie kunt u meerdere GPO-koppelingen selecteren en ze direct inschakelen of uitschakelen. Hierdoor kan de beheerder de toepassing van de GPO’s regelen, afgestemd op de beleidswijzigingen van de organisatie.

Afdwingen van GPO's of het afdwingen ongedaan maken

Met ADManager Plus kunt u GPO’s afdwingen voor het eenvoudig afdwingen van specifieke instellingen boven andere. U kunt de GPO’s ook wanneer nodig afdwingen.

GPO-overname blokkeren of deblokkeren

Instellingen voor groepsbeleid worden standaard overgenomen van hun bovenliggende objecten. U kunt echter, gebaseerd op uw behoefte, de vereiste container kiezen en overname blokkeren. U kunt overname ook wanneer nodig blokkeren.

GPO’s en GPO-koppelingen verwijderen

Gebaseerd op uw behoeften verwijdert u GPO’s en verwijdert u ongewenste GPO-koppelingen in bulk. Schoon GPO’s op met de hulp van vooraf gedefinieerde GPO-rapporten, wat het eenvoudig maakt om de ongebruikte en uitgeschakelde GPO’s te identificeren en ze in bulk te verwijderen.

ADManager Plus biedt een set voorverpakte rapporten zoals recentelijk aangemaakte GPO’s, GPO geblokkeerde overnamecontainers en meer, wat het eenvoudig maakt om direct aan GPO gerelateerde informatie te verkrijgen. Download ADManager Plus gratis om zelf al deze functies te testen.

  • Een beknopte handleiding voor het eenvoudig beheren van GPO’s en GPO-koppelingen.
  • PDF downloaden
Andere functies

Bulk gebruikersbeheer

Vuur een shotgun-shell van AD User Management-taken in een enkele opname. Gebruik ook csv-bestanden om gebruikers te beheren. Effect bulkveranderingen in de Active Directory, inclusief het configureren van Exchange-kenmerken.

Active Directory-wachtwoordbeheer

Wachtwoord opnieuw instellen en eigenschappen van wachtwoord instellen vanuit een enkele console via het web, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van uw AD! Delegeer ook uw mogelijkheden voor het opnieuw instellen van wachtwoorden naar uw helpdesktechnici!

Gebruikers rapporten voor Active Directory

Uitgebreide rapportage over Active Directory-gebruikers en gebruikersattributen. Genereer rapporten in gebruikersactiviteit in uw Active Directory. Voer gebruikersbeheeracties uit vanaf de rapportinterface!

Active Directory-nalevingsrapporten

Active Directory-rapporten om u te helpen bij naleving van overheidsregelgeving zoals SOX, HIPAA, GLBA, PCI, USA PATRIOT...en veel meer! Zorg voor een perfecte naleving door uw organisatie!

Active Directory-support

Een mini Active Directory ticketbeheer en compliance toolkit binnen ADManager Plus! Definieer een rigide maar toch flexibele samenstelling voor elke taak in uw AD. Span de teugels van uw AD-beveiliging aan.

Automatisering Active Directory

Volledige automatisering van kritieke AD-taken, zoals leveren van gebruikers, opschonen van inactieve gebruikers, enz. U kunt er ook de volgorde van opvolgtaken mee bepalen en uitvoeren, en mengen van werkstroom voor een briljante gecontroleerde automatisering.

 

Nieuwe functies nodig? Laat het ons weten
Als u geïnteresseerd bent in andere functies van ADManager Plus, horen wij het graag. Klik hier om door te gaan

Ze vertrouwen ons